Autóüveg fóliázás – Autóüveg fóliák

Az esztétikai igényen túl az autófóliák számos kiemelkedő tulajdonsággal rendelkeznek, melyek biztonságot és védelmet jelentenek számunkra. Az autófóliázás területén széles hő-és fényvédő, biztonsági fólia választékkal rendelkezünk. Az egyedi igényekhez igazodva minden megrendelőnk számára megtaláljuk a hatékony és megfelelő megoldást az autófóliázásban.

Az autófóliák alkalmazási területei:

  • Hővédelem az autófóliázásban:Az egyre erősödő felmelegedés és a napsugárzás miatt sokszor az autónkban sem érezzük jól magunkat. Az üvegen átáramló erős meleg miatt egyre nagyobb fokozatra kapcsoljuk a légkondicionálást, ennek következményeként pedig inkább csak megfázunk mintsem a komfort érzetünkön javítanánk.Az autófólia használata során csökken az autónk belső légterének a felmelegedése, kizárva az égető UV sugárzást és az alacsonyabb fokozatra állított klímaberendezés miatt közvetve bár, de az autófóliázásnak köszönhetően még az autónk fogyasztása is csökken.
  • Fényvédelem az autófóliázásban:Az árnyékolás a másik fontos szempont az autófóliák választásánál.A vakító napfény is zavaróan hat ránk mindennapi autóvezetésünk során. Alacsony fényáteresztéssel rendelkező fóliákat alkalmazunk ennek enyhítésére.Áruvédelmi szempontból a kis haszonjárművek esetén elengedhetetlen a raktér belátás elleni védelme, amelyekre a legsötétebb anyagokat javasoljuk.
  • Biztonsági szempontok az autófóliázásban:Balesetek során az összetört autóüveg nagyon komoly sérüléseket okozhat az autóban ülőknek.A fóliával ellátott ablakok esetén az üveg összetörik, de az autóüveg nem esik az utastérbe a szilánkok a fólián maradva nem jelentenek veszélyt az autóban ülő személyekre.Autó feltörési kísérlet során a fóliázott ablaküveg ( mivel a fólia összetartja az összetört üveget ) tovább nehezíti a betörő dolgát, így késleltetve annak a jármű belsejébe való bejutását vagy akár el is riaszthatja a tolvajt.

Az autófóliákra vonatkozó szabályok:

Magyarországon az EGB 43. előírásának és a 2005/84 -es kormányrendelet értelmében a következő korlátozásokkal helyezhető el az autófólia a gépjárművek üvegfelületein.

  • A hátsó szélvédőre és a “B” oszlop mögötti összes oldalüvegre tetszőleges sötétségű AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető.( Figyelem: 2008 -tól nem H engedélyt ad ki a hatóság )
  • Az első oldalablakok esetében: min. 70% látható fényáteresztéssel AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. A műszaki vizsga alkalmával az üveggel együtt kell megfelelnie a 70% -os kritériumnak.
  • Az első szélvédő esetében: min. 70% látható fényáteresztéssel AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. Ebben az esetben is az üveggel együtt kell érteni a 70% -ot. A szélvédő tetejére a napellenző lehajtott vonaláig terjedő fényvédőcsík tetszőleges sötétségben ragasztható.

Az autófóliák előnyei:

A járműve légterének hőmérséklet csökkentésére, a káros UV sugárzás kivédésére, valamint esetleges üvegtörés okozta baleset megelőzésére mindenképp ajánlott üvegeinek autófóliával történő bevonása.

Az általunk kínált megbízható minőségű SKYFOL amerikai autófóliákra 5 év garanciát adunk, mely garancia vonatkozik a leválásra, felhólyagosodásra, fémkiválásra és delaminálódásra.

Keressen meg bennünket, mert autófóliázásban minden igényre megtaláljuk a megoldást !

Gyakori kérdések az autóüveg fóliákról

Melyik fóliát válasszuk?
Az autóüveg fóliák több rétegű anyagok és ragasztásukat belülről végezzük.
A fóliák választásánál döntő szempont lehet az ár-érték kérdése is.
A mélyszínezett fóliák alacsony árkategóriát képeznek, élettartamuk rövidebb, hővédelmük nem túl magas.
Ha csak néhány évig gondolkodunk az alkalmazásuk szükségességében, akkor ezek a fóliák jelenthetik a megoldást.
A gőzölt fémréteggel ellátott fóliák alkalmazása döntő mértékű a piacon.
A jó hővédelemi tulajdonságuk mellett a tartósságuk és az áruk teszik a legnépszerűbb termékké.
Kimagasló hővédelemmel és hosszú élettartammal a legújabb gyártású nanotechnológiás fóliák rendelkeznek.
Ezen anyagok telepítése a legköltségesebb.
Színezett üvegre érdemes ragasztani?
Természetesen igen.
Az autóüveg fóliák növelik a modern, színezett üvegek hővédő tulajdonságait, csökkentik az UV. áteresztést és nem utolsó sorban egy esetleges üvegtörésnél, bizonyos ideig összetartják a felületet.
Mikor fóliáztassam az autóm üvegeit?
Lényegében bármikor.
A fóliákat vízzel kell felragasztani, mert ilyen a technológia.
A hideg téli hónapokban kell odafigyelni, mert a frissen ragasztott fóliák lassabban száradnak ki, ezért telepítésüket a nagy mínuszokban nem javasolt.
Kivételt képez az az állapot, amikor a fóliázást követően megoldható az autó 3-4 napig történő fűtött helyen való tárolása.
Bontani kell-e az autót, illetve le kell venni az ajtókárpitokat?
Nem minden autó típusnál kell bontani a kárpitokat.
Amennyiben az oldalüvegnek nagyon nekifeszül a belső páralehúzó gumi akkor szerencsés levenni a kárpitot, illetve néhány autónál elegendő csak a páralehúzó ideiglenes eltávolítása.
Ez típus függő.
A sedanok esetében a hátsó kalaptartót mi minden esetben kivesszük, majd a fóliázást követően precízen visszaszereljük.
A kiszerelésnek több oka is van.
Az egyik, hogy a tisztítás és a fóliázás során hozzáférjünk a teljes üvegfelülethez.
A másik, hogy a kalaptartó alatt hő- és hangszigetelő anyag található, ami, ha magába szívja a lefolyó vizet az hónapokon át tartó kellemetlen szagot eredményez a kocsiban.
A harmadik, de szintén nem elhanyagolható dolog az elektromos csatlakozók és hangszórók ott léte. Ezek sem szeretik a vizet.
A fóliázást megelőzően mi mindent letakarunk, mindenre vigyázunk.
Mennyi a garancia és mire vonatkozik?
Általánosságban az mondható el, hogy a mélyszínezett anyagokra 3, a fémgőzölt és a nanotechnologiával gyártott fóliára 5 év garancia adható, amely a leválásra és a felhólyagosodásra vonatkozik.
A mélyszínezett fóliák kivételével a várható élettartamuk 10 évnél több is lehet.
A telepítést követően mire kell figyelni?
Az oldalüvegeket néhány napig ne mozgassuk, amig a fólia alól a víz ki nem szárad.
Téli időszakban történő fóliázást követően, a hátsó ablakfűtést néhány nap elteltével használjuk.
Az üvegfóliák felületére nem szabad semmit felragasztani, ez vonatkozik a tappancsos árnyékolók és állatfigurákra is.
Ezek a tappancsok megmarhatják a fóliák felületét.
Mivel tisztítsam a fóliát?
Puha rongy, Vileda vagy mikroszálas törlőkendő alkalmas erre a célra.
Az esetleges erősebb szennyeződés eltávolítására a Clin alkoholos ablaktisztítót ajánljuk.