Autóüveg fóliázás – Autóüveg fóliák

Az esztétikai igényen túl az autófóliák számos kiemelkedő tulajdonsággal rendelkeznek, melyek biztonságot és védelmet jelentenek számunkra. Az autófóliázás területén széles hő-és fényvédő, biztonsági fólia választékkal rendelkezünk. Az egyedi igényekhez igazodva minden megrendelőnk számára megtaláljuk a hatékony és megfelelő megoldást az autófóliázásban.

Az autófóliák alkalmazási területei:

  • Hővédelem az autófóliázásban:Az egyre erősödő felmelegedés és a napsugárzás miatt sokszor az autónkban sem érezzük jól magunkat. Az üvegen átáramló erős meleg miatt egyre nagyobb fokozatra kapcsoljuk a légkondicionálást, ennek következményeként pedig inkább csak megfázunk mintsem a komfort érzetünkön javítanánk.Az autófólia használata során csökken az autónk belső légterének a felmelegedése, kizárva az égető UV sugárzást és az alacsonyabb fokozatra állított klímaberendezés miatt közvetve bár, de az autófóliázásnak köszönhetően még az autónk fogyasztása is csökken.
  • Fényvédelem az autófóliázásban:Az árnyékolás a másik fontos szempont az autófóliák választásánál.A vakító napfény is zavaróan hat ránk mindennapi autóvezetésünk során. Alacsony fényáteresztéssel rendelkező fóliákat alkalmazunk ennek enyhítésére.Áruvédelmi szempontból a kis haszonjárművek esetén elengedhetetlen a raktér belátás elleni védelme, amelyekre a legsötétebb anyagokat javasoljuk.
  • Biztonsági szempontok az autófóliázásban:Balesetek során az összetört autóüveg nagyon komoly sérüléseket okozhat az autóban ülőknek.A fóliával ellátott ablakok esetén az üveg összetörik, de az autóüveg nem esik az utastérbe a szilánkok a fólián maradva nem jelentenek veszélyt az autóban ülő személyekre.Autó feltörési kísérlet során a fóliázott ablaküveg ( mivel a fólia összetartja az összetört üveget ) tovább nehezíti a betörő dolgát, így késleltetve annak a jármű belsejébe való bejutását vagy akár el is riaszthatja a tolvajt.

Az autófóliákra vonatkozó szabályok:

Magyarországon az EGB 43. előírásának és a 2005/84 -es kormányrendelet értelmében a következő korlátozásokkal helyezhető el az autófólia a gépjárművek üvegfelületein.

  • A hátsó szélvédőre és a “B” oszlop mögötti összes oldalüvegre tetszőleges sötétségű AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető.( Figyelem: 2008 -tól nem H engedélyt ad ki a hatóság )
  • Az első oldalablakok esetében: min. 70% látható fényáteresztéssel AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. A műszaki vizsga alkalmával az üveggel együtt kell megfelelnie a 70% -os kritériumnak.
  • Az első szélvédő esetében: min. 70% látható fényáteresztéssel AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. Ebben az esetben is az üveggel együtt kell érteni a 70% -ot. A szélvédő tetejére a napellenző lehajtott vonaláig terjedő fényvédőcsík tetszőleges sötétségben ragasztható.

Az autófóliák előnyei:

A járműve légterének hőmérséklet csökkentésére, a káros UV sugárzás kivédésére, valamint esetleges üvegtörés okozta baleset megelőzésére mindenképp ajánlott üvegeinek autófóliával történő bevonása.

Az általunk kínált megbízható minőségű SKYFOL amerikai autófóliákra 5 év garanciát adunk, mely garancia vonatkozik a leválásra, felhólyagosodásra, fémkiválásra és delaminálódásra.

Keressen meg bennünket, mert autófóliázásban minden igényre megtaláljuk a megoldást !