Hő– és fényvédő üvegfóliák – Épületüveg fóliázás

Az épület üvegre telepíthető hő – és fényvédő üvegfóliázás célja hasonlóan az autófóliákhoz a napenergia és a napfény visszatartása.

Az épületekbe, lakásokba beszorult meleg levegőt hűthetjük ugyan légkondicionálással, de egyenletes hőmérsékletet a hővédő fóliákkal tudunk elérni. A légkondicionálás költséges üzemeltetése jelentős mértékben csökkenthető a fóliák alkalmazásával.

Az anyagok széleskörű felhasználási területe és a szinte minden igényt kielégítő választéka jelentik a legtökéletesebb hővédő megoldást.

Telepítési feltételek szerint megkülönböztetünk beltéri és kültéri üvegfóliákat.

A nagy teljesítményű üvegrendszerek esetén a belső ragasztású fóliák csak korlátozott mértékben képesek a megfelelő hővédő hatás elérésére. Ezért az ilyen esetekben a kültéri fóliák telepítése javasolt.

Ezek az anyagok a napsugárzást már külső üvegfelületen megszűrik és ezáltal az iparág leghatékonyabb megoldását jelentik.

Az UV – sugárzás elleni védelem az épület fóliáknál is alap követelmény.

Az egészségünkre ártalmas UV – sugárzás, számos bőrbetegség kialakulásának az oka ezért a megelőzésnek egyik elengedhetetlen tényezője a fóliák alkalmazása . Környezetünkben lévő tárgyak, bútorok, textíliák fakulása többek között szintén az UV – sugarak terhére írható.

A belátás és az üvegszilánkok elleni védelemre is megoldást jelent üvegfólia.

A fóliák színezése lehetővé teszi a hatásos árnyékolást, így jelent akadályt akár a kíváncsiskodó tekintetekkel szemben is.

Egy üvegtörés esetén a kiforduló szilánkok súlyos sérüléseket okozhatnak. A balesetek elkerülése és a már felsorolt számos, jó tulajdonságuk megismerése kiemelté teszik a telepítésük fontosságát.