Biztonsági fólia – Biztonsági üvegfóliázás

A hétköznapi szó használatban biztonsági fóliaként említünk minden olyan anyagot amelyeket vagyonvédelmi vagy baleset megelőzési szempontok szerint telepítünk az üvegekre. Minden biztonsági fóliát ( néhány kivételtől eltekintve ) mindig az üveg belső felületére kell ragasztani.

Árnyalatukat tekintve víztiszták, szerkezetüket alapján pedig különböző vastagsággal , szakítószilárdsággal rendelkeznek így nyújtva azt a védelmet amit az összetört üvegfelületek összetartására és az áthatolás késleltetésére fejlesztettek ki . Az egészség védelmünk szempontjából nagyon fontos jellemzőjük , hogy minden biztonsági fólia minimum 98% -ban képes visszaverni a bőrrák kialakulásáért nagymértékben felelős UV. sugárzást.

A szakszerű telepítés és az esztétikus megjelenés mellett nem elhanyagolható tény a fóliák hosszú élettartama ( 10 év gyártói garancia ) és végül, de nem utolsó sorban a Magyar Biztosítók Szövetségének minősítése és ajánlása.

Biztonsági fólia:

Egy baleset bekövetkeztekor a szilánkokra tört üveg súlyos károkat és sérüléseket okozhat. A biztonsági fóliák meggátolják az üveg szilánkokra hullását. Közintézményben , iskolákban és óvodákban elengedhetetlen az alkalmazásuk.

Betörésvédelmi fólia:

A betörésvédelmi fóliák lényegében hasonlítanak a biztonsági fóliákhoz , de ezek alapjában véve vastagabbak és erősebbek. Ezeket az anyagokat kiemelten nagy biztonsági feltétel esetén és betörés elleni védelemként ajánljuk. Vastagságuk 200 vagy 300 mikron melyek szinte lehetetlenné teszik az üvegen való áthatolást.

Hővédő biztonsági fólia:

A biztonsági fóliák ezen csoportja a már említett tulajdonságaikon túl egy összetettebb védelmet tudnak biztosítani. A fóliák fémezett rétegének köszönhetően egyszerre nyújt szilánkvédelmet és kimagasló hővédelmet is. A több féle árnyalatban kínált fóliák közül mindenki számára megfelelő választást tudunk biztosítani.